Nintendo konsoler

Home » Nintendo konsoler

Nintendo konsoler online

Sedan grundandet av Nintendo konsoler och Nintendo Company Limited år 1889 har denna japanska speljätte fascinerat och underhållit generationer av spelentusiaster världen över. Med sin innovativa teknologi, ikoniska karaktärer och banbrytande spelkoncept har Nintendo-konsolerna erövrat hjärtan och satt standarden för spelindustrin i decennier.

NES (Nintendo Entertainment System) revolutionerade spelbranschen på 80-talet. Nu är Nintendo Switch, en hybridkonsol, i centrum. Nintendo är känt för innovation och spelglädje. De erbjuder unika spelupplevelser genom kreativ vision. Detta har skapat ett unikt varumärke.

Här kommer vi att utforska den fascinerande resan genom tiderna, från de tidigaste Nintendo-konsolerna till dagens banbrytande teknologi. Vi kommer att dyka ner i de mest ikoniska spelen, diskutera innovativa funktioner och utforska Nintendo-konsolernas stora inflytande på spelkulturen.

Så ta fram handkontrollen, blås i kassetten och häng med på en resa genom Nintendo konsoler världen av underhållning och spelglädje. Det är dags att upptäcka vad som gör Nintendo så unikt och varför deras konsoler fortsätter att charma och fängsla spelare i alla åldrar.

Lista Med Bärbara spelkonsoler

Pris från
4290:-

2 års garanti| 1-2 dagar leverans| Fri frakt

Pris från
2690:-

1 års garanti| Snabb leverans| Fri frakt

Pris från
3590:-

2 års garanti| Flera färger| Fri frakt

Pris från
2017:-

1 års garanti| 2 veckors leveranstid| Fri frakt

Pris från
1219:-

1 års garanti| Snabb leverans| Fri frakt

Lista med Nintendo konsoler

Nedan kan du se en fullständig lista med Nintendo bärbara spekonsoler och stationära konsoler genom tiderna. Från deras början med start vid tidigt 80-tal till nutid.

Nintendo Entertainment System (NES): 1983-1995

Nintendo konsoler

På mitten av 1980-talet öppnade Nintendo dörrarna till en helt ny värld av spelunderhållning genom att släppa sin första hemkonsol – Nintendo Entertainment System (NES). Med sin enkla design och banbrytande spelupplevelser revolutionerade NES spelindustrin och banade väg för en ny era av konsolspel.

NES lanserades ursprungligen i Japan 1983 under namnet Famicom och blev snabbt populär tack vare sin imponerande grafik och sin breda samling av spel. År 1985 nådde NES USA-marknaden och blev en enorm framgång. Konsolen erbjöd spelare en mängd ikoniska titlar och introducerade många av Nintendos mest älskade karaktärer.

NES blev hemmet för några av de mest framstående spelen genom tiderna. Super Mario Bros., med sin karismatiska rörmokare Mario och hans lojala broder Luigi, blev ett fenomen och satte standarden för plattformsspel. The Legend of Zelda förde spelare på ett episkt äventyr genom Hyrule och introducerade den legendariska hjälten Link. Metroid tog spelarna med på en atmosfärisk och utmanande rymdutforskning, medan Mega Man erbjöd actionfyllda plattformshopp och utmanande bossstrider.

NES hade även ett brett utbud av spel inom olika genrer som action, äventyr, sport och pussel. Spel som Castlevania, Contra, Excitebike och Tetris blev snabbt favoriter och bidrog till konsolens popularitet.

NES blev också känd för sin ikoniska handkontroll, som inkluderade en fyrvägskors och två knappar, samt möjligheten att använda tillbehöret Zapper för att spela skyttespel som Duck Hunt. NES erbjöd också möjligheten att använda utbytbara spelkassetter, vilket gjorde det möjligt för spelare att byta och uppleva olika spel utan att behöva köpa en ny konsol varje gång.

Under sin livstid sålde NES över 60 miljoner enheter globalt och blev en ikonisk symbol för spelkulturen. Trots att NES sedan ersatts av mer avancerade konsoler fortsätter dess arv att leva vidare. NES banade väg för Nintendos framgång och etablerade många av de spelserier och karaktärer som fortfarande är populära idag. Det är ett bevis på hur en enkel konsol från 80-talet kunde förändra spelvärlden för alltid.

Game Boy: 1989-2003

Game Boy

År 1989 lanserade Nintendo en revolutionerande handhållen spelkonsol som skulle förändra spelvärlden – Game Boy. Med sin kompakta design, portabilitet och imponerande spelbibliotek erövrade Game Boy spelarens hjärtan och blev en ikonisk symbol för handhållna spel.

Game Boy erbjöd en unik spelupplevelse som gjorde att spelentusiaster kunde njuta av sina favoritspel när som helst och var som helst. Den legendariska grönsvarta skärmen, som använde sig av tekniken med lågenergilcd, gav en enkel men distinkt grafikstil som blev en del av Game Boys charm.

Vid lanseringen blev Tetris ett flaggskeppsspel för Game Boy och hjälpte till att popularisera konsolen över hela världen. Spelet erbjöd enkla men beroendeframkallande pusselutmaningar och blev ett av de mest sålda spelen genom tiderna. Andra populära spel på Game Boy inkluderade Pokémon Red/Blue, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Super Mario Land och Kirby’s Dream Land, vilka erbjöd spelare timmar av underhållning och äventyr.

En av Game Boys mest minnesvärda egenskaper var dess utbytbara spelkassetter, vilket gav spelare möjlighet att byta och dela spel med vänner. Detta skapade en social komponent och bidrog till konsolens popularitet.

Game Boy hade också några tekniska innovationer för sin tid. Tillbehöret Game Boy Camera lät spelarna ta och redigera bilder med den enkla svartvita kameran, medan Game Boy Printer möjliggjorde utskrift av bilder och spelinformation.

Under sin livstid sålde Game Boy över 118 miljoner enheter och fortsatte att vara populär långt efter att nya generationer av handhållna konsoler lanserats. Game Boy Color, en uppgraderad version av konsolen, släpptes 1998 och erbjöd spel i färg.

Game Boy banade vägen för framgången för handhållna spelkonsoler och påverkade spelindustrin i stort. Dess enkelhet, portabilitet och imponerande spelbibliotek gjorde det till en favorit bland spelare i alla åldrar och cementerade sitt arv som en legendarisk konsol.

Även om Game Boy inte längre tillverkas fortsätter dess arv att leva vidare genom efterföljande generationers handhållna konsoler och dess ikoniska spelserier som fortfarande älskas av spelare över hela världen.

Super Nintendo Entertainment System (SNES): 1990-1998

Super Nintendo konsoler

Under 1990-talet fick spelvärlden uppleva en revolutionär uppdatering när Nintendo släppte sin efterträdare till NES – Super Nintendo Entertainment System (SNES). Med sin kraftfulla hårdvara och imponerande spelbibliotek förvandlade SNES spelindustrin och erbjöd spelare en ny dimension av underhållning.

SNES, eller Super Famicom som det kallades i Japan, lanserades ursprungligen år 1990 i Japan och blev snabbt en sensation. Konsolen introducerade 16-bitars arkitektur och erbjöd en betydligt förbättrad grafik- och ljudprestanda jämfört med sin föregångare. Denna ökade kapacitet öppnade upp möjligheter för utvecklare att skapa mer detaljerade och fängslande spelvärldar.

SNES bjöd på en rad ikoniska spelupplevelser som än idag hyllas av spelare världen över. Super Mario World blev ett flaggskeppsspel som följde med konsolen vid lanseringen och introducerade spelare för den älskade karaktären Yoshi. The Legend of Zelda: A Link to the Past tog spelarna med på ett episkt äventyr i Hyrule, medan Super Metroid satte standarden för atmosfäriskt utforskande och spännande action.

Dessutom blev SNES hem för en mängd andra klassiker som Super Mario Kart, Donkey Kong Country, Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars och många fler. Med sitt breda spelutbud tilltalade SNES både hardcore-spelare och nybörjare och erbjöd otaliga timmar av spännande spelglädje.

Under SNES-eran introducerades även några tekniska innovationer som bidrog till konsolens popularitet. Till exempel var SNES den första konsolen som använde sig av den ikoniska handkontrollen med fyra knappar som senare blev standard för många spelkonsoler. Dessutom erbjöd SNES stöd för Super FX-chipen, en extra processorenhet som möjliggjorde imponerande grafik- och effekteffekter i vissa spel.

Super Nintendo Entertainment System fortsatte att dominera spelmarknaden fram till slutet av 1990-talet, och trots att den sedan ersattes av nyare generationer av Nintendo konsoler fortsätter SNES att vara en kultfavorit bland spelentusiaster. Med sitt fantastiska spelbibliotek och tekniska framsteg har SNES lämnat ett outplånligt avtryck på spelhistorien och bevisar att innovation och kreativitet alltid är nyckeln till framgång i spelvärlden.

Nintendo GameCube: 2001-2007

Nintendo konsoler

År 2001 introducerade Nintendo sin fjärde hemkonsol, Nintendo GameCube. Med sin distinkta kubformade design och innovativa spelupplevelser tog GameCube spelvärlden med storm och erbjöd spelare en ny dimension av underhållning.

Nintendo GameCube var känd för sin kraftfulla hårdvara och grafiska kapacitet. Konsolen erbjöd en imponerande grafisk prestanda och en färgstark, detaljerad visuell presentation som tog spelupplevelsen till nya höjder.

GameCube hade en mängd ikoniska spel som blev favoriter bland spelare. Super Smash Bros. Melee blev ett kärt parti-spel, där spelare kunde utmana varandra med sina favoritkaraktärer från Nintendos speluniversum. The Legend of Zelda: The Wind Waker tog spelare på ett äventyr över havet i en unik tecknad grafisk stil, medan Metroid Prime gav en spännande och atmosfärisk förstapersonsskjutareupplevelse.

GameCube erbjöd också en bred samling av spel inom olika genrer som Mario Kart: Double Dash!!, Luigi’s Mansion, Pikmin, Animal Crossing och många fler. Konsolen hade också stöd för Game Boy Player-tillbehöret, vilket gjorde det möjligt att spela Game Boy-spel på konsolen.

GameCube introducerade också en unik handkontroll känd som “GameCube Controller”. Den hade en ergonomisk design och analoga spakar som gav spelare precis kontroll över sina spel. Kontrollen blev populär bland fans och används fortfarande av spelare inom den konkurrensinriktade Super Smash Bros.-gemenskapen.

Trots att GameCube inte sålde lika bra som sina konkurrenter vid den tiden, har konsolen uppnått en kultstatus bland spelare och har ett troget följe än idag. Dessutom har många av de spel som släpptes till GameCube blivit klassiker och har fortsatt att påverka efterföljande spelgenerationer.

Nintendo Wii: 2006-2013

Nintendo Wii

År 2006 släppte Nintendo en spelkonsol som skulle förändra hur vi spelar och interagerar med spel – Nintendo Wii. Med sin innovativa rörelsestyrda kontroll och sitt breda utbud av spel erbjöd Wii en unik och inkluderande spelupplevelse för spelare i alla åldrar.

Nintendo Wii introducerade en helt ny spelkontroll kallad Wii Remote, eller Wiimote. Den hade inbyggd rörelsedetektering som gjorde det möjligt för spelare att styra sina spel genom fysiska rörelser istället för traditionella knappar. Detta banade väg för en helt ny spelupplevelse där spelare kunde svänga, vifta och röra på sig för att interagera med spelet.

Wii blev känt för sina party- och familjespel som tog fördel av den rörelsestyrda kontrollen. Spel som Wii Sports, Wii Fit, Mario Kart Wii och Just Dance blev enormt populära och fick spelare att aktivera sig och ha roligt tillsammans. Wii Remote öppnade även dörren för nya spelkoncept och innovationer som inte tidigare var möjliga, och inspirerade utvecklare att skapa unika spelupplevelser.

Wii erbjöd också bakåtkompatibilitet och kunde spela GameCube-spel samt ladda ner klassiska spel från tidigare konsoler via Virtual Console-tjänsten. Detta gjorde det möjligt för spelare att återuppleva äldre favoriter och utforska Nintendos rika spelfröjd från tidigare generationer.

Konsolen var också känd för sin breda popularitet och användning utanför den traditionella spelvärlden. Wii användes för fysisk träning och rehabilitering inom hälsosektorn och för att skapa interaktiv underhållning på sociala evenemang och fester.

Under sin livstid sålde Nintendo Wii mer än 100 miljoner enheter och blev den mest sålda konsolen i sin generation. Dess innovativa spelkoncept och användarvänliga gränssnitt gjorde att Wii blev tillgänglig för en bred publik och introducerade många människor till spelvärlden.

Nintendo Wii representerade Nintendos strävan att erbjuda unika spelupplevelser och att göra spel tillgängliga för alla. Dess innovativa rörelsekontroll och breda spelutbud gjorde att Wii blev en milstolpe inom spelindustrin och förändrade hur vi interagerar med spel. Även om Wii sedan ersatts av nya generationer av spelkonsoler kommer dess inflytande och arv alltid att vara en viktig del av Nintendos historia.

Super NES Classic Edition: 2017-2018

Nintendo konsoler

Nintendo hyllade sin älskade konsol, SNES, 2017. De släppte Super NES Classic Edition. Denna gav spelare chansen att återuppleva 90-talets spel i en ny form.

Super NES Classic Edition var en miniversion av SNES. Den hade 21 förinstallerade, ikoniska spel. Bland dem fanns Super Mario World och The Legend of Zelda. Spelare kunde dyka ner i dessa tidlösa äventyr igen. Det var dessa spel som gjorde SNES populärt.

Konsolen erbjöd HD-grafik och förbättrad ljudkvalitet. Detta gav en uppdaterad spelupplevelse samtidigt som den bevarade den klassiska estetiken och charmen från originalkonsolen. Den inkluderade också två kontroller, vilket möjliggjorde spel med vänner och familj i samma anda som den ursprungliga SNES-upplevelsen.

Super NES Classic Edition var också känt för att vara ett samlarobjekt och en hyllning till Nintendos rika spelhistoria. Dess begränsade upplaga och popularitet gjorde att den blev snabbt eftertraktad av både gamla och nya fans.

Med Super NES Classic Edition kunde spelare återuppleva glädjen och magin från SNES-eran. Dessutom kunde man njuta av några av de bästa spelen som någonsin skapats. Det var en påminnelse om Nintendos framstående roll inom spelindustrin och en hyllning till de spel och karaktärer som format många spelares barndom.

Även om Super NES Classic Edition endast var tillgänglig under en begränsad tid, lämnade den ett starkt intryck och påminde spelvärlden om SNES: s tidlösa arv och Nintendos förmåga att erbjuda oförglömliga spelupplevelser.

Nintendo Switch Lite: 2019

Nintendo Switch Lite

År 2019 introducerade Nintendo en ny medlem i sin Nintendo Switch-familj – Nintendo Switch Lite. Denna handhållna spelkonsol erbjöd en mer portabel och kompakt variant av den populära Nintendo Switch-konsolen och fokuserade på spelupplevelsen för solo-spelare.

Nintendo Switch Lite designades specifikt för handhållen spelning och hade en fast integrerad skärm och kontroller. Den var mindre och lättare än den ursprungliga Nintendo Switch-konsolen och erbjöd en mer ergonomisk och smidig spelupplevelse för de som föredrog att spela i handhållen läge.

Konsolen erbjöd samma breda spelkatalog som Nintendo Switch, vilket inkluderade populära spelserier som Super Mario, The Legend of Zelda, Pokémon, Tears of the Kingdom och många fler. Spelare kunde njuta av en mängd olika genrer och upplevelser, antingen hemma eller när de var på språng.

En av fördelarna med Nintendo Switch Lite var dess längre batteritid jämfört med den ursprungliga Nintendo Switch-modellen, vilket möjliggjorde längre spelsessioner utan att behöva ladda enheten. Dess portabilitet gjorde det också till en populär följeslagare för resor och spel på språng.

Det är viktigt att notera att Nintendo Switch Lite inte hade samma flexibilitet som den ursprungliga Nintendo Switch-konsolen. Den saknade möjligheten att ansluta till TV:n och hade ingen avtagbar Joy-Con-kontroller, vilket betydde att den var strikt dedikerad till handhållen spelning.

Nintendo Switch Lite erbjöd spelare en prisvärd och specialiserad handhållen spelkonsol som passade deras behov. Det blev ett populärt val för de som ville ha en mer portabel och dedikerad spelupplevelse och fortsatte att expandera Nintendos närvaro inom handhållna spelkonsoler.

Med Nintendo Switch Lite kunde spelare fördjupa sig i Nintendos fantastiska spelvärld och njuta av spelupplevelser när som helst och var som helst. Det blev en uppskattad komplement till Nintendo Switch-familjen och visade Nintendos fortsatta engagemang för att erbjuda mångsidiga och anpassningsbara spelalternativ.

Nintendo Switch OLED Model: 2021

Nintendo Switch OLED Model

År 2021 presenterade Nintendo en uppgraderad version av sin populära hybridkonsol – Nintendo Switch OLED. Denna nya version av konsolen erbjöd förbättrade funktioner och en uppgraderad skärm för att förbättra spelupplevelsen för användarna.

En av de mest framträdande funktionerna hos Nintendo Switch OLED var införandet av en 7-tums OLED-skärm. Denna nya skärmteknologi erbjöd en mer levande färgåtergivning, djupare svärta och högre kontrast för en förbättrad visuell upplevelse. Detta gjorde spelens världar ännu mer levande och detaljerade.

Utöver den uppgraderade skärmen erbjöd Nintendo Switch OLED även förbättrade högtalare för bättre ljudkvalitet och ett bredare justerbart stöd som gjorde att spelare kunde ha olika visningsvinklar under handhållen eller bordsläge.

Konsolen hade också en intern lagringskapacitet på 64 GB, vilket var en fördubbling jämfört med ursprungliga Nintendo Switch-modellen som du kan köpa Nintendo Switch minneskort till. Detta gav spelare möjlighet att lagra fler spel och nedladdbart innehåll direkt på enheten.

Nintendo Switch OLED erbjöd samma flexibilitet och funktionalitet som sin föregångare, vilket innebar att spelare kunde använda den både som en traditionell hemkonsol ansluten till TV:n och som en bärbar handhållen enhet. Det stora spelbiblioteket fortsatte att vara tillgängligt och inkluderade populära Nintendo-exklusiva titlar samt spel från tredjepartsutvecklare.

Med Nintendo Switch OLED kunde spelare njuta av en förbättrad visuell och ljudmässig upplevelse i sina favoritspel. Konsolen fortsatte att erbjuda den unika flexibiliteten att spela när som helst och var som helst, och blev en attraktiv uppgradering för både nya spelare och befintliga Nintendo Switch-ägare som ville förbättra sin spelupplevelse med Nintendo konsoler bland annat.

Omtyckta spel till Nintendo konsoler genom tiden

Nintendo har genom åren skapat en rad ikoniska och älskade spel som har fått spelare att dras in i fantastiska världar fyllda med äventyr, humor och spännande utmaningar.

Dessa spel har blivit tidlösa klassiker och har bidragit till Nintendos framstående ställning inom spelindustrin. Nedan kommer en kort sammanfattning av några av dessa spel, med Super Mario Odyssey som ett av de framstående exemplen för Nintendo konsoler.

Super Mario Odyssey till Nintendo konsoler

Super Mario Odyssey är ett av Nintendos mest hyllade spel och släpptes 2017 till Nintendo Switch. I detta 3D-plattformsspel beger sig spelaren ut på en global resa tillsammans med den ikoniska karaktären Mario och hans nya följeslagare Cappy. Spelet introducerar en värld full av mångfaldiga platser, inklusive den livliga New Donk City och det färgglada Sand Kingdom.

Med en unik “Cappy”-förmåga kan Mario kontrollera olika objekt och karaktärer för att lösa pussel och överkomma hinder. Super Mario Odyssey blev en stor succé tack vare sin charmiga karaktärsdesign, kreativa nivåer och underhållande spelupplevelse.

The Legend of Zelda till Nintendo konsoler

Breath of the Wild: The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett episkt äventyrsspel som släpptes 2017 till Nintendo Switch och Wii U. Det introducerar en enorm öppen värld fylld med upptäckter och faror. Spelet tar spelaren med på en resa som hjälten Link för att rädda kungariket Hyrule från undergång.

Breath of the Wild har hyllats för sin banbrytande design och gameplay, där spelarna har friheten att utforska världen i sin egen takt, lösa pussel och strida mot fiender på olika sätt. Med sin visuella skönhet och gripande berättelse har Breath of the Wild blivit ett av de mest uppskattade spel som Nintendo har släppt.

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons är ett socialt simuleringsspel som släpptes 2020 till Nintendo Switch. I spelet flyttar spelaren till en avlägsen ö befolkad av antropomorfa djur och får möjligheten att skapa sitt eget paradis.

Genom att samla resurser, bygga och dekorera sin egen ö kan spelaren njuta av en avslappnad och kreativ spelupplevelse. Animal Crossing: New Horizons blev särskilt populärt under COVID-19-pandemin då det erbjöd spelare en virtuell eskapism och möjligheten att interagera med vänner online. Spelet blev en global succé och fortsätter att locka spelare med sin charmiga grafik och avkopplande atmosfär.

Dessa spel är bara några exempel på de många fantastiska titlar som Nintendo har skapat genom åren. Genom sin kreativitet och engagemang för att erbjuda roliga och minnesvärda spelupplevelser har Nintendo cementerat sin plats i spelhistorien bland Nintendo konsoler och andra spelkonsoler.

Sammanfattning om Nintendo Konsoler

Nintendo har en lång historia inom spelindustrin och har skapat några av de mest ikoniska och älskade spelkonsolerna genom tiderna. Deras konsoler har inte bara introducerat banbrytande teknik och spelupplevelser, utan har också blivit en del av populärkulturen och format generationers spelminnen.

Nintendo fortsätter att forma spelindustrin med sina innovativa konsoler och unika spelupplevelser. Genom att fokusera på roligt och familjevänligt spelande har de skapat en lojal fanbas och gett oss några av de mest älskade och minnesvärda spelen genom tiderna.

FAQ – Vanliga frågor om Nintendo konsoler

Vilka Nintendo konsoler finns?

Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo Entertainment System (SNES), Game Boy, Nintendo 64, Game Boy Color, Game Boy Advance, GameCube, Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, Wii U, Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch OLED är exempel på de vanligaste och mest populära Nintendo konsoler som finns.

Vad är det för skillnad på Nintendo Switch och OLED?

Den största skillnaden mellan Nintendo Switch och Nintendo Switch OLED är skärmen. Nintendo Switch OLED-modellen har en 7-tums OLED-skärm jämfört med den 6,2-tums LCD-skärmen som finns på den ursprungliga Nintendo Switch-modellen. OLED-teknologin ger en mer levande färgåtergivning, djupare svärta och högre kontrast, vilket ger en förbättrad visuell upplevelse för spelaren.

Vad är gamla Nintendo spel värda?

Värdet på gamla Nintendo-spel kan variera beroende på flera faktorer, inklusive efterfrågan, spelens popularitet, skick och sällsynthet. Vissa sällsynta eller eftertraktade spel kan vara värda betydande summor pengar, särskilt om de är i gott skick och kommer med originalförpackningen.

När kommer en ny Nintendo konsol?

Det är inte helt klart när det kommer en ny Nintendo konsol. Men vad vi vet just nu är att det är en ny konsol under utveckling detta år, 2023.